BorstBehandeling, BorstenBabbel, Borsten en Balans,
Borsten en Buik, Borsten en Bewustzijn

Zwangerschaps-massage

Je bent zwanger, alles verandert en tegelijkertijd alles gaat gewoon door. Een massage speciaal voor jou, zodat jij even tot rust kunt komen, verwend en gekoesterd mag voelen.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel veranderd in je lichaam. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op je bloedsomloop. Alles wordt soepeler en losser om ruimte te kunnen maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de bevalling.
Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in je rug en nek, kramp in je kuiten, slecht slapen, vocht vasthouden, bekkenklachten.

Aandacht en massage hebben hierbij een hele belangrijke rol. Het geeft directe verlichting van pijn en ongemak. De massage zorgt ervoor dat je de zwangerschap meer bewust kunt ervaren. Hierdoor worden de signalen die je lichaam af geeft duidelijker, het verbetert je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Het werkt kalmerend, pijn bestrijdend en het geeft je een geluksgevoel.
Tijdens de behandeling lig je half in de kussens, zodat je tijdens de massage niet hoeft te draaien. Je wordt lekker toegedekt, de heerlijke warme olie zorgt ervoor dat je nog beter kunt wegdromen.

- Behandeling: alleen op afspraak
- Duur van de behandeling: 1 uur
- Kosten: € 60,00 per consult

Voor het maken van een afspraak, klik hier.


* Bij twijfel over uw lichamelijke conditie wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.

Kraambed/Blije
Mama Massage

Trots! Eindelijk na al de maanden ligt je kindje in je armen. Je hebt alles opzij gezet, alles gegeven.

De oerkracht heeft je over je grenzen heen getild om dit prachtige kindje op aarde te zetten. Een kind voor altijd aan jouw verbonden, de navelstreng blijft als een energetische verbinding bestaan, het door knippen is slechts een fysieke scheiding.
Na deze intensieve overgave is je nieuwe leven begonnen, je leven als moeder, neem even de tijd om tot jezelf te komen want tijd voor jezelf zal steeds vaker een kwestie van plannen worden.

Terwijl je nog in je kraambed ligt kom ik naar je toe om je lichaam én geest te bevrijden van alle spanningen en misschien zelfs angsten en stress.
De Blije mama massage is speciaal ontwikkeld voor jou, de kersverse moeder. In deze zogenaamde Thaise post partum massage sta jij centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen gedurende 3 dagen.
De massages vinden plaats vanaf de 2e of 3e dag na de bevalling of na 4 tot 6 weken na een keizersnede.

In Azië worden deze behandelingen in het ziekenhuis na de bevalling standaard ingezet. In het Westen is dit geheel nieuw. In het Oosten gaat men ervan uit dat de moeder eerst zelf goed in haar vel moet zitten en voldoende energie moet hebben, voordat zij in staat is om ook goed voor haar pas geboren baby te kunnen zorgen.
De eerste 2 dagen start je met een kruidenstoombad. Met dit stoombad word je meest heilige plek, de plek waaruit nieuw leven is geboren verzorgd.
Hierna krijg je een stempelmassage, de stempels komen uit India en zijn samengesteld voor vrouwen die net zijn bevallen en bevatten speciale kruiden en kristallen. Deze kruiden en kristallen in combinatie met speciale massage technieken zorgen ervoor dat alle spanning uit het lichaam verdreven wordt.

Na deze massage ga je je steeds meer jezelf voelen. De derde dag vervalt het stoombad en starten we met de stempelmassage, na afloop krijg je een lichaamspakking/scrub op armen en benen voor een goede doorbloeding. Zodat de energie weer terugkomt en het lichaam sneller herstelt.
Ook krijg je lichte oefeningen om de spieren aan te sterken en voedingsadviezen, voor zover je daar interesse in hebt.

Er zijn veel voordelen te benoemen, denk aan sneller herstel van het bekken, vermindering van postnatale pijnen, sterke afname van infecties, ondersteuning van een gezonde lactatie, vermindering van de zwelling/oedeem, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen, verlichting van heup-rug-nek en schouderpijnen en natuurlijk nog veel meer.
Het is ook mogelijk om 1 dag te boeken.

Overige informatie
- Behandeling: op locatie, alleen op afspraak
- Duur van de behandeling: 1:30uur
- Kosten: € 90,00 per consult/ 3-daagse behandeling € 255,00 (exclusief kilometervergoeding € 0,19 per km)


Voor het maken van een afspraak, klik hier.kraambedmassage

* Bij twijfel over uw lichamelijke conditie wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.

Cellulite Massage

De laatste loodjes van het afvallen. Er blijven altijd plekken die maar niet weg willen gaan, hoeveel je ook afvalt. In dat geval kan sculpturing massage worden ingezet.
De plaatselijk ondersteuning met deze massagetechnieken werkt optimaal. Niet alleen wordt de huid versterkt, vet verminderd maar is ook uitstekend toepasbaar voor vermindering van cellulitis.
De behandelmethode is gebaseerd op de speciale massage bewegingen uitgevoerd in een specifieke volgorde en absoluut pijnloos.

Het gaat om een 8 massages die worden uitgevoerd in een bepaalde tijd van de maand, 2 algenpakkingen, een intake en een nameting, verder wordt er gewerkt met verschillende etherische oliën oa. Citroen, Sandelhout, Bitter Orange, Cipres, Pepermunt, Salie met als basis Jojoba olie. Daarnaast worden er adviezen geven over voeding, beweging, ontspanningsoefeningen en saunagangen.

Overige informatie:
- Behandeling: alleen op afspraak
Kosten:
- Volledig lichaam, 105 min per keer € 1.058,00
- Benen voor en achter, 35 min per keer € 417,00
- Rug, 20 min per keer € 274,00
- Armen of buik, 15 min per keer € 225,00


Voor het maken van een afspraak, klik hier.cellulite behandeling

* Bij twijfel over uw geestelijke of lichamelijke conditie wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.

Stempel en/of chakra massages

- Ook voor mannen - Massages zijn al eeuwenoud en eigenlijk is het wonderlijk dat er nog steeds heel veel vrouwen zijn die niet bekend zijn met deze geweldige manier van (preventie) gezondheid.

Tijdens de massage gaat je aandacht naar je lichaam, het ontspant lichaam en geest, zorgt ervoor dat energie beter doorstroomt en het zelf genezend vermogen wordt groter. Stress en allerlei fysieke kwaaltjes verminderen en er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest. Dit alles geeft een algemene helende werking.

Een ontspanningsmassage wordt dan ook warm aanbevolen als:
- het druk of spannend is in je leven
- je niet lekker in je vel zit
- je bewust je lichaam wil voelen en er meer contact mee krijgen
- je warm en respectvol aangeraakt wilt worden
- je helemaal stil wil worden van binnen
- je spieren stijf en pijnlijk aanvoelen
- jezelf wilt laten verwennen
- je een cadeautje aan jezelf wilt geven
- je voorzichtig wilt wennen aan aangeraakt te worden

Tijdens de massage lig je op een comfortabele massagetafel. Je wordt toegedekt met handdoeken op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. De ruimte is prettige verwarmd en er is rustgevende achtergrondmuziek. Er wordt gewerkt met heerlijke warme oliën die rustgevend zijn voor de huid.

Voordat de massage begin, wordt er gevraagd of je puur voor ontspanning komt of dat er pijnlijke plekken zijn die wat extra aandacht vragen.
Spieren die te lang strak gespannen zijn gaan pijn veroorzaken. Pijn in de nek, schouders, rug, kuiten enz. enz. Veel mensen lopen ermee door totdat ze elke dag pijn hebben.
Het is natuurlijk beter om net ietsje eerder met het lijf aan de slag te gaan. Maar hoeveel last je ook hebt, het is meestal op te lossen.
Een massage doet wonderen.

Overige informatie:
- Behandeling: alleen op afspraak
- Duur van de behandeling: 1,5 uur
- Kosten: chakra of stempel massage (incl borsten en billen) € 90,00 / massage van 2 uur € 120,00

Voor het maken van een afspraak, klik hier.


* Bij twijfel over je conditie wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.