BorstBehandeling, BorstenBabbel, Borsten en Balans,
Borsten en Buik, Borsten en Bewustzijn

Een nieuw tijdperk

In onze maatschappij is praten over borsten eigenlijk nog steeds taboe. We doen wel net of we heel ruimdenkend zijn en kopen voor onze negen jarige dochters ’t allereerste bh’tje maar tegelijkertijd mag de tepel niet gezien worden, moeten de borsten strak in een bh worden weggestopt en worden ze tijdens een ontspanningsmassage angstvallig vermeden.

En dat terwijl de borsten een van de belangrijkste delen zijn van het vrouwelijk lichaam. De borst vormt de 1e voedingsbron van ons allemaal. Maar als we pijn of ongemak ervaren wordt het verzwegen, we hebben geleerd dat klagen toch niets helpt, dus mondje dicht en doorgaan.

Dat laatste hoeft nu niet meer, laten we zeggen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken… het tijdperk van gezonde borsten. Borsten zonder harde schijven, bobbels, korrels, spanning en andere ongemakken.

Na jaren studie is er een manier gevonden die ervoor zorgt dat vele klachten verminderd dan wel opgelost kunnen worden. Dagelijks onderhoud zorgt voor soepelere, zachtere, minder pijnlijke borsten tijdens menstruatie en overgang.

Hoe doe je dat:

Er zijn drie manieren

  • Bh uit! Liefst altijd, maar dat is misschien niet altijd handig, dus zo veel mogelijk die bh uit en als het dan toch moet… dan een zonder beugel. De beugel knelt namelijk belangrijke lymfeknopen af waardoor de problemen kunnen ontstaan.
  • Droog borstelen (zie filmpje https://www.degroenezuster.nl/droog-borstelen/ ) Elke dag, zeker als je die dag een bh aan hebt gehad.
  • Onder de douche masseren, richting oksel.

Dit alles stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Voor ondersteuning en onderhoud kun je bij je borstweefseltherapeut (www.damesmassages.nl) terecht, ook als jij je onzeker of ongemakkelijk voelt. Tijdens de behandeling wordt het hele borstgebied behandeld zodat de borsten beter worden doorbloed, pijnlijke plekken kunnen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Je borsten voelen weer zacht en soepel waardoor ze weer echt bij je gaan horen.

Het is sowieso goed om een keer per jaar een borstweefselbehandeling te ondergaan. Kijk hier voor meer informatie over borstweefselbehandeling.