BorstBehandeling, BorstenBabbel, Borsten en Balans,
Borsten en Buik, Borsten en Bewustzijn

Uit dat ding!

Steeds meer vrouwen durven het, terug naar de natuur, terug naar de oorsprong, los van de maatschappelijke veroordeling.
Al eeuwen zijn vrouwen veroordeeld tot het dragen van een BH. Inmiddels is het zo geïntegreerd, dat het normaal is geworden om seksistische opmerkingen te krijgen als je geen BH draagt. ‘Eigen schuld, je lokt het zelf uit’, krijg je te horen als je weerwoord geeft.

Van nature is een BH verre van nodig, het is zelfs beter om dat ding zo vaak mogelijk in de kast te laten liggen. Waarom dan?

Rondom je borsten, in de oksels, op het sleutelbeen en boven bij het borstbeen zitten de lymfeklieren. Deze worden door een BH afgekneld hierdoor kunnen ze minder goed hun werk doen. Daardoor wordt de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen belemmerd.

Allerlei klachten kunnen ontstaan als de afvalstoffen in de borsten blijven zitten. De beugel-BH is helemaal een ramp. Mooi hoor, de borsten strak en recht vooruit, maar funest voor je borstgezondheid. En dan dragen velen ook nog eens de mobiel in de BH, de warmte en stralingen maken het plaatje af.

Natuurlijk draag ook ik wel eens een BH, bij gelegenheid. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin je jezelf (soms) moet aanpassen. Dagelijkse verzorging van de borsten is dan heel erg belangrijk. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te droog borstelen zodat de lymfeklieren weer aan het werk gaan. Kijk op www.damesmassages.nl voor meer informatie.

Ik ervaar de BH, nu ik hem steeds minder draag, als een belemmering. Het zit strak, knelt en zorgt ervoor dat ik niet vrij kan ademen. Dus loop ik zoveel mogelijk zonder. Mijn borsten worden hierdoor steviger en gezonder. En de blikken van de mensen? Die trotseer ik met sjaaltjes, giletjes en korte jasjes. En mocht er dan toch iemand zien dat ik voor mijzelf kies? Boeien, dit zijn mijn borsten, mijn lichaam, mijn gezondheid.

Veel gezondheid toegewenst.