BorstBehandeling, BorstenBabbel, Borsten en Balans,
Borsten en Buik, Borsten en Bewustzijn

De Rode Tent

De eerste keer dat ik van de Rode Tent hoorde dacht ik: ‘Wat is dat dan?’ Ik dacht aan een huis van plezier. In de mannenwereld waarin ik ben opgegroeid wordt de combinatie rood en vrouwen gezien als iets waarvan je als vrouw hoopt dat je man zich er niet mee inlaat.

Maar de Rode Tent is heel wat anders, misschien zelfs het tegenovergestelde.

Het is een plek alleen voor vrouwen. Een plek waar ze bij elkaar komen om gewoon even te zijn zoals ze zijn. Even geen partner zijn, even geen moeder, geen werkneemster, even geen zorgen. Gewoon even met gelijken, want in de Rode tent zijn we allemaal gelijk! Hier moet niets en mag je zijn zoals je op dat moment bent, elke vrouw is meer dan welkom. De bijeenkomsten zijn bij elke nieuwe maan. Als het buiten donker is komen de vrouwen bij elkaar. Soms wordt er gegeten, soms gedanst, soms gehuild, maar meestal gelachen en gedeeld.

Als borstweefseltherapeute werd ik door de Rode Tent Noordoost Brabant uitgenodigd om te vertellen over borstgezondheid. Wat je zelf kunt doen, elke dag weer. Net zoals je je tanden verzorgt… 2x per dag poetsen en 2x per jaar voor controle.

Na afloop kwam de vraag waarom niemand ze dit eerder had verteld. Het is niemand kwalijk te nemen, want onze oma’s wisten het niet, onze moeders niet, maar wij weten het nu wel! Laten we dus onze dochters, vanaf het begin van de groei, leren hoe ze hun borsten moeten verzorgen en ze ondersteunen in het vrouw-zijn.

In de Rode Tent ben je veilig met je vragen, niet dat daar specialisten zitten… of ja, eigenlijk wel. Want wie weet beter hoe het is om vrouw te zijn dan de vrouw zelf?